Istjerivač đavola: Vjernik

 
IZVORNO IME: The Exorcist: Believer
REDATELJ: David Gordon Green   |  ŽANR: horor
ULOGE: Leslie Odom, Jr., Ann Dowd, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz, Lidya Jewett, Olivia Marcum, Ellen Burstyn
TRAJANJE FILMA: 111 min  |  GODINA: 2023  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 05.10.2023

SADRŽAJ FILMA:
Ove jeseni biće tačno 50 godina od kada je najstrašniji horor film u istoriji bio prikazan na velikom platnu i šokirao publiku širom svijeta. Ovog oktobra, otvara se novo poglavlje. Blumhouse i reditelj David Gordon Green , koji su razbili status quo vaskrsavanjem franšize Noć vještica, predstavljaju nam film ISTJERIVAČ ĐAVOLA – VJERNIK.

Od kada mu je trudna supruga stradala u zemljotresu na Haitiju pre 12 godina, Viktor Filding (dobitnik Tonija i nominovan za Oskara, Leslie Odom, Jr) sam odgaja njihovu kćerku Andželu (Lidya Jewett).

Ali, Andžela i njena drugarica Ketrin (Olivia Marcum), nestaju u šumi i vraćaju se poslije tri dana, bez ikakvog sjećanja šta im se dogodilo. To pokreće niz događaja koji će primorati Viktora da se suoči sa osnovnim nivoom zla i da, u svom strahu i očaju, potraži jedinu živu osobu koja je, nekada ranije, svjedočila nečemu sličnom, Kris Maknil.

Po prvi put od 1973. godine, dobitnica Oskara, Ellen Burstyn, reprizira svoju kultnu ulogu Kris Maknil,
glumice koju je zauvijek promijenilo ono što se dogodilo njenoj kćerki Rigan, pet decenija ranije.

Kada je, zasnovan na bestseleru Vilijama Pitera Blatija, film Istjerivač đavola prikazan, zauvijek je promijenio savremenu kulturu, oborio sve rekorde na blagajnama i dobio deset nominacija za Oskara, postavši prvi horor ikada nominovan u kategoriji za najbolji film.

Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Egzorcizam
Nikad Ne Puštaj
Ne Govori Zlo
Bubimir Bubimir