Mr. Jones

Mr. Jones
 
IZVORNO IME: Mr. Jones
REDATELJ: Agnieszka Holland  |  ŽANR: drama
ULOGE: James Norton, Vanessa Kirby, Peter Sarsgaard
TRAJANJE FILMA: 119 minuta  |  GODINA: 2019  |  DRŽAVA: Velika Britanija  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 26.09.2019
Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav je podložan promjenama.

SADRŽAJ FILMA:
1933. Gareth Jones (James Norton) ambiciozan je mladi  velški  novinar, koji je slavu stekao kao prvi strani novinar koji je letio s Hitlerom. Radeći kao savjetnik  Lloydu Georgeu, traži sljedeću veliku priču. Sovjetska  “utopija” u svim je vijestima,  a  Jonesa  zanima kako Staljin  financira ubrzanu modernizaciju Sovjetskog Saveza.

Napuštajući svoju ulogu u vladi, Jones odluči otputovati u Moskvu, u pokušaju da intervjuira samog Staljina. Ondje sursreće  Adu  Brooks (Vanessa Kirby), britansku novinarku koja radi u Moskvi i koja razotkriva istinu da režim počiva na silovitoj represiji.  Čuvši nagađanja o namjernom izazivanju gladi od strane vlade- tajni koju pomno čuvaju sovjetski cenzori-  Jones  uspijeva izbjeći vlasti i tajno otputuje u Ukrajinu, gdje svjedoči zvjerstvima; milijuni gladuju, pošto se sve žitarice izvoze da bi se financirala industrijalizacija sovjetskog carstva.

Deportiran natrag u  London, Jones objavljuje članak kojim razotkriva strahote kojima je svjedočio.  Ne zapadni novinari u Moskvi negiraju izgladnjivanje, svi pod pritiskom Kremlja, pa čak i Pulitzerom nagrađeni novinar  Walter Duranty (Peter Sarsgaard). Budući da mu se prijeti smrću,  Jones se mora boriti za istinu. S  mladim spisateljem, Georgeom Orwellom,  Jones dijeli svoja saznanja… nadahnuvši tako veliki alegorijski roman  Animal Farm.


Foto i videogalerija
Ne propustite pogledati i ove filmove
Ukleta vožnja
Bilo jednom... u Hollywoodu
Nevjerojatan život psa Enza
General
Mr. Jones
Downton Abbey