Kung Fu Panda 4 - sink

 
IZVORNO IME: Kung Fu Panda 4
REDATELJ: Mike Mitchell  |  ŽANR: Animirana komedija
TRAJANJE FILMA: 95 min  |  GODINA: 2024  |  DRŽAVA: SAD  |  PLAKAT FILMA
POČETAK PRIKAZIVANJA: 07.03.2024

SADRŽAJ FILMA:
Ovog proljeća, poslije skoro decenije, ikona komedije Jack Black vraća se svojoj ulozi Poa, najnevjerovatnijeg majstora kung fua na svijetu, u urnebesnom novom poglavlju omiljene akcione komedije, DreamWorksove franšize, Kung Fu Panda 4.

Nakon tri avanture koje prkose smrti, pobjeđujući zločince svjetske klase svojom neuporedivom hrabrošću i ludim borilačkim veštinama, Po, Zmajev ratnik (nominovan za Zlatni globus Jack Black), pozvan je da se već jednom odmori. Tačnije, izabran je da postane duhovni vođa Doline mira.

To nameće nekoliko očiglednih problema. Prvo, Po zna o duhovnom vodstvu isto koliko i o paleo dijeti, a drugo, mora brzo da pronađe i obuči novog Zmajevog ratnika prije nego što preuzme svoj novi položaj.

Da stvari budu još gore, nedavno je viđena zla, moćna čarobnica, Kameleonka (dobitnica Oskara Viola Davis), mali gušter koji može da se pretvori u bilo koje stvorenje, bilo ono veliko ili malo. Kameleonka drži svoje pohlepne male oči uperene u Poov štap mudrosti, što bi joj dalo moć da ponovo prizove u carstvo duhova sve glavne zločince koje je Po pobijedio.

Dakle, Pou će trebati pomoć. Pronalazi ga (recimo?) u obliku lukavog, oštroumnog lopova Žen (dobitnica Zlatnog globusa Awkwafina), stepske lisice koja se zaista uvuče Pou pod kožu, ali čije će se vještine pokazati neprocjenjivim. U svojoj potrazi da zaštite Dolinu mira od Kameleonkinih reptilskih kandži, ovaj čudni komični dvojac morat će da sarađuje. U tom procesu, Po će otkriti da se heroji mogu naći na najneočekivanijim mjestima.

Foto i videogalerija